Acabada la ronda de vuitens de final, ja coneixem quins equips en formaran part divendres al sorteig: 

R. Madrid – Estem davant de l’equip més en forma del món. El seu joc vertical ha portat a l’equip al capdavant de la classificació de la lliga Espanyola.  Un equip de grans jugadors i ple de caràcter com així vol el seu entrenador que porta uns números brillants durant aquest curs i tant sols ha estat derrotat pel Llevant i el Barça. Eliminat dela Copa del Rei i amb  un coixí de 10 punts sobre el segon classificat, aconseguir l’esperada “décima” és un visible desig pel tècnic, els jugadors i el club. Cristiano Ronaldo és la seva gran estrella.

Bayern Munich – Ahir el mític Franz Beckenbauer deia que el Bayern pot guanyar a tothom excepte al Barça i al Madrid. Aquesta Champions té com a última parada Munich, la final es juga a l’estadi del Bayern, l’Allianz Arena. A priori sembla una gran pressió pels homes de Heynckes però alhora és un gran repte i una enorme il·lusió aconseguirla Champions a casa. Aquest clàssic del futbol europeu sempre arriba lluny en aqueta competició i amb una porteria tan ben coberta per Neuer, i la recuperació del futbol de Robben i Rivery fa del Bayern un equip a tenir en compte.  Mario Gomez amb 10 gols és la seva gran estrella.

AC Milan – La renovació generacional dels rossonero ha portat de nou al club a primera línia. Tot i les dues cares que ha mostrat a vuitens, imposant-se amb claredat a San Siro davant l’Arsenal i deixant-se fer tres gols, i patir per la classificació a Londres; l’equip ha anat jubilant a belles glòries i s’ha reforçat amb joves talents fins aconseguir formar un bon equip combinant veterania i joventut. A Seeedorf, Abbiati, Ambrossini, Van Bommel i Zambrotta se li han ajuntat Thiago Silva, Abate, Boateng, Robinho i Pato. Ibrahimovic va al seu rollo i si no marca gols, assisteix als companys perquè ho facin. Sens dubte ell és l’estrella de l’equip.

Benfica – Juntament amb el Basilea van apartar el Man Utd, els últims finalistes de la classificació a vuitens, fent una excel·lent lligueta de grups i solventant de manera merescuda els 1/8 de final davant el Zenit, l’equip portuguès que s’ha colat a quarts sense fer massa soroll. Repescant joves promeses i firmant a jugadors contrastats, a les seves files hi ha coneguts com els veterans Luisao, Pablo Aimar, Javier Saviola, i els joves Gaitan, Nolito, Javi Gracia i Garay. Rodrigo i Nelson Olivieria, que ja van brillar a l‘últim mundial sub 20, més el pitxitxi del campionat, Cradozo, són les peces claus i a tenir en compte pels portuguesos

APOEL –  La gran sorpresa dela Champions. El Mirandes xipriota. Aconseguint la primer plaça de grup per davant de Zenit, Porto i Xhatktar. Es va plantar a vuitens on l’esperava un altre clàssic dela Champions l’O. de Lió. En una nit màgica, en que l’APOEL va igualar el partit d’anada de Gerland (1-0), els 120 minuts de partit no van ser suficients per desfer l’empat i els penals van ser els encarregats de decidir qui passava a quarts. El primer equip de Xipre en aconseguir accedir a uns quarts de final tenen molt a guanyar i poc a perdre en la següent eliminatòria. El seu golejador Manduca, l’heroi del penals, el porter Chiotis, i la seva afició són les armes d’aquest equip humil que ja ha fet historia.

Olympique de Marseille – A les ordres del famós capità del Bleus, Didier Deschamps, els últims campions dela Ligue 1 ja són a quarts esperant rival. Aquest equip s’ha classificat dos vegades in extremis. Ja a la fase de grups li van remuntar al Borussia de Dortmund a falta de 5 minuts pel final, mentre que aquesta setmana, davant un Inter en hores baixes i a la deriva, van  marcar al minut 90 fent valdre el gol a camp contrari, ja que tot i perdre van acabar classificant-se. Aquest equip francès ordenat té a les seves files jugadors com Ayew, el subterrani Branado i l’espavilat defensa Azpilicueta. Valbuena, un jugador que llegeix les jugades, es col·loca bé i ajuda en la creació, és el jugador destacat de conjunt francès.

Chelsea –  André Villas-Boas, de qui deien que era el nou Mourinho, va passar com a primer la fase grups per sobre de Leverkusen i Valencia. Però la temporada del Portguès davant de l’equip ha estat molt irregular i decepcionant Roman Abramovich es va desfer del jove portuguès, just després del partit d’anada contra el Nàpols (1-3). Di Matteo s’ha fet amb les rendes de l’important i potent club ric de Londres retornant a jugadors i afició l’il•lusió per seguir sent uns dels grans a Europa. La seva gesta, a pocs partits de seure a la banqueta, de remuntar (4-1) i passar a quarts, ha fet créixer sobretot l’autoestima del vestidor i de l’afició. Sens dubte, amb Mata, David Luiz, Ramires, i el retorn de Drogba, el Chelsea és un rival molt perillós.