El Bayer Leverkusen arribava a Barcelona per aconseguir una fita històrica, però portem uns anys que cada vegada que els jugadors culers surten a jugar a l’Estadi és sinònim de festa. El partit d’ahir no va ser menys.

Tot i les baixes d’Abidal, Puyol, Thiago i el recent Alexis; Guardiola va alinear un onze molt potent que demostrava al conjunt flamenc que la gesta encara era més complicada i que els catalans estaven disposats a fer un magnífic partit. Tot i això, els alemanys, que no tenien res a perdre, van sortir a pressionar el barça a dalt amb un plantejament molt diferent que el del partit de Leverkusen.

Després dels primers minuts el Barça ja es feia amb tota la possessió i es va posar a tocar i tocar.  Un nou servei de falta lateral que serveix Xavi a punt de convertir-se a gol per entre que Piqué no acabar de desviar la pilota i el porter atent desviava la pilota lateralment i un defensa allunyava la pilota desfent el perill.

Però abans de la mitja hora, Xavi, que des de camp propi va veure la defensa avançada, picar la pilota per assistir, com no a Messi, i aquest amb espai per corre es plantava davant del porter per fer-li un vaselina, poc alta, però efectiva que va obrir la llauna. 1-0 i eliminatòria tancada.

Abans que l’àrbitre xiules el camí de vestidors, Mascherano recuperava la pilota i li  passava a Iniesta perquè aprofités per fixar la defensa, Iniesta le va obrir a la dreta per Messi que portant-la enganxada al peu esquerre es va tancar cap a dins per trobar l’espai just i xutar ras marcant el seu segon gol de la nit

Als cinc minuts de la represa, Hat-trick de Messi. Jugada calcada de Xavi i Messi, però la vaselina va passar d’efectiva a meravellosa.  Una cullera al mes pur estil Raul va suposar el 3-0.

Just després del  gol, Guardiola donà descans als millors migcampistes del món, Tello substituïa Iniesta i  Keita entrava per Xavi.  El millor jugador del Bayer, Derdiyok demostrava la seva qualitat amb vaselina, picadeta, una acció digna de crack, que desafortunadament per ell va marxar fregant el pal.

S’allargava l’agonia pels Leverkusen i seguia la festa blaugrana ja que els homes de Pep aconseguien marcar tres gols en deu minuts. Cesc assistia al canterà  Tello que en la primera pilota que toca, marcant molt bé els temps superava per baix al porter. Sense temps per pair la golejada Messi aconseguia el seu pòquer particular, com ja va fer a la champions fa dues temporades a l’Estadi contra l’Arsenal, aprofitant un mal refús de Leno empenyia la pilota a plaer. Tello de nou, superava per baix al porter, com ja havia fet abans, posant el 6-0 a l’electrònic i amb mitja hora encara per finalitzar el partit.  Adriano deixava el seu lloc per l’entrada d’un altre del filial Muniesa i Keita és apunt de fer el setè al minut 78 al no rematar per poc una centrada de Pedro.

Per seguir fent història, Messi marcava al minut 82 el seu cinquè gol convertint-se en el primer jugador en fer 5 gols en un partit de Champions. El camp nou ovacionava de nou a Messi per celebrar la nova gesta de l’astre argentí i corejava el nom del seu entrenador per suplicar-li de nou la seva renovació.

Tello va estar apunt d’aconseguir una gesta particular, ja que el porter li atura el que hauria pogut ser el seu tercer gol en el debut a Europa. En el darrer minut el Bayer Leverkusen va anotar el gol de l’honor. Una bona paret habilitava a Bellarabi que marcava amb un bonic xut que feia inútil l’estirada de Valdes.

El Barça completava una magnífica eliminatòria deixant un abultat 10-2 al marcador global i serà al sorteig de quarts de final del proper 16 de març.