Vam començar l’estada ahir diumenge amb dues noticies, una de bona i l’altre de dolenta. La bona era que iniciàvem l’estada a Bolton, un experiència que barreja el magnífic món de l’esport amb l’aprenentatge de la llengua anglesa. La dolenta que vam embarcar amb trenta minuts de retard.

Mentre ens dirigíem cap a recollir les maletes, l’Arnau ja va informar-nos a tots que en Silva havia marcat el primer. Cap de nosaltres ens imaginàvem com acabaria la final.

Arribats al Bolton Arena i després de vint-i-cinc minuts de bus, totes les famílies ja ens esperaven impacients. Després de retrobar-nos amb una gran abraçada amb l’Stuart, en Bernat i jo vam ajudar a l’Stuart a ubicar tots els nanus a les seves respectives famílies per anar cap a casa. Coneixíem el resultat a la mitja part i en Paul, l’home de la nostra host familiy ens esperava a casa amb el partit gravat. Ell l’havia aturat a la mitja part així que vam gaudir del darrers quaranta-cinc minuts de l’Eurocopa del 2012.

Al finalitzar el partit vam anar cap a la nostra habitació, per col·locar la roba als armaris i també endreçar les coses. Una miqueta d’Internet i bona nit.

Aquest matí en Bernat s’ha llevat amb molta energia. Començava una nova etapa per ell, i se’l veia content. En Bernat ara és monitor. Per mi és de gran ajuda, ja que es coneix el territori i va estar-se dos estius amb nosaltres.

L’entranyable director del curs Stuart ha donat la benvinguda a tots. Ha presentat els membres de l’staff i ha format els grups. Un d’ells ha anat, juntament amb els professors, cap a les classes a fer el test, els altres han fet el típic tour per conèixer tots els racons del Bolton Arena. En Bernat i jo, juntament amb l’Andrea i en Miguel, dos altres monitors, hem fet la reunió principal amb l’Stuart, on ens ha explicat la nostra funció i ens ha posat al corrent de les novetats.

Els entrenaments d’avui, en ambdós grups han estat idèntics. Unes proves de nivell tècnic i uns partits. Això ha servit als dos entrenadors, en James i l’Steve, per fer una valoració inicial del nivell futbolístic.

Al migdia hem estat tots junts per dinar. Una jacket potato acompanyada de mongetes seques amb salsa de tomàquet o de tonyina o bé de formatge rallat. També hi havia amanida. De postres una peça de fruita. Típic àpat del grup de futbol. Tots els nens i nenes que he acompanyat els darrers anys saben de què parlo.

Després de dinar s’han invertit els papers i aquells que han fet futbol al matí els esperaven els exàmens sobre la taula. Els que al matí els ha tocat rumiar, han pogut esbargir-se xutant pilota.

 A les cinc de la tarda hem posat punt i final al primer dia. Demà més i millor.

Anuncis